Кабмін направив регіонам 2 млрд грн на зарплати бюджетникам

Кабмін направив регіонам 2 млрд грн на зарплати бюджетникам

Кабінет Міністрів ухвалив у понеділок рішення про направлення близько 2 мільярдів гривень на виплату зарплат бюджетникам і соціальну допомогу в регіони, де місцеві бюджети не впоралися з фінансуванням соціальних виплат та зарплат

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час брифінгу у Києві.

"Сьогодні Уряд ухвалив рішення: майже 2 мільярди гривень направити на різні види соціальної допомоги та на зарплату бюджетникам в регіонах: там, де виникли проблеми", - зазначив Микола Азаров.

Як повідомлялося раніше, у зв’язку з нестачею коштів, вчителів загальноосвітніх закладів у деяких регіонах країни відправляють у неоплачувані відпустки.

Так, полтавських учителів через нестачу коштів на виплату зарплати попросили взяти відпустки за свій рахунок, але при цьому виходити на роботу.

Випадки виходу вчителів у відпустки без збереження заробітної плати також були характерні для інших регіонів країни. Зокрема у жовтні міський відділ освіти м. Джанкой, у зв’язку з нестачею коштів, звернувся до працівників навчальних закладів міста з проханням взяти відпустку без збереження заробітної плати.

Після відповідних публікацій в ЗМІ, народний депутат Лілія Григорович звернулася до Генпрокурора з вимогою перевірки дій чиновників низки регіонів щодо примушування вчителів йти у безоплатні відпустки. Григорович наголошувала, що факти таких правопорушень зафіксовані у Тернопільській, Донецькій та Полтавській областях.

У свою чергу, 22 листопада, прем’єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що проблеми невиплати заробітних плат вчителям в областях немає. "Таких проблем немає і там, де вони можуть бути це результат того, що місцеві керівники недопрацьовують… Там, де є які-небудь затримки, але я у масовому порядку їх просто не бачу, - ці проблеми вирішуються. Де керівник вчасно помітив, що йому з якихось причин не вистачає фонду заробітної плати, він ставить до відома обласне керівництво, а обласне керівництво ставить до відома Кабмін і приймається рішення", - зазначав прем’єр.

За матеріалами: Освіта.ua

Дата публікації: 05.12.2011

Кiлькiсть переглядiв: 261

Коментарi

  • lamela2

    2011-12-05 18:11:09

    "А воз и ныне там..."...

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.