Повернутися до звичайного режиму

Відвідування учнями школи

ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Питання відвідування учнями школи є сьогодні надзвичайно важливим, тому нагадуємо, що Конституцією України, Законами України “Про освіту”, “Про загальну середню освіту”, постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 р. № 684 визначено:
ПОРЯДОК ведення обліку дітей шкільного віку та учнів:
1) Відсутність без поважних причин вважається прогулом.
2) Учні, які тимчасово не відвідували загальноосвітній заклад, подають медичну довідку чи письмове пояснення батьків або осіб, які їх замінюють,про причину відсутності на уроках, які зберігаються в особовій справі учня протягом навчального року.
3) Відсутність через поважні причини має бути підтверджена усно (батьки мають зателефонувати до школи не пізніше початку 1-го уроку, а надалі – надати документ, що підтверджує причину пропуску).
4) У випадку запланованої тривалої відсутності (більше 2-х днів) батьки учня мають заздалегідь надати адміністрації заяву з визначенням терміну та причини відсутності, до якої додаються копії документів – путівки, авіаквитків тощо.
5) У випадку пропуску занять протягом 10 і більше днів учень допускається до занять лише за наявності медичної довідки, що посвідчує стан здоров’я учня.
6) Факт запізнення та дочасного закінчення занять (наприклад, через призначене на певний час відвідування лікаря) також має супроводжуватись запискою батьків (заздалегідь)
7) У разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих або без поважних причин заклад освіти невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.
Поважними причинами відсутності учня в школі вважаються:
-хвороба;
- призначений візит до лікаря;
- смерть близьких родичів;
- участь в організованих школою заходах впродовж навчального часу;
- непередбачена ситуація, що виходить замежі учнівського та батьківського контролю, яка створює перешкоди для прибуття і занять у школі;
- сімейна подорож, якщо батьки заздалегідь узгодили її з адміністрацією, написавши заяву.

БАТЬКИ ВІДПОВІДАЛЬНІ ЗА НАВЧАННЯ, ВИХОВАННЯ І РОЗВИТОК ДІТЕЙ,
а тому зобов'язані забезпечувати відвідування учнями уроків у школі

Кiлькiсть переглядiв: 422

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.